180 DRUHŮ POTRAVIN - rozšířený test

Popis testu

Rozšířený test 180 druhů potravin je ideální pro Vás, pokud trpíte dlouhodobými trávicími potížemi, nadýmáním, bolestmi břicha, průjmy nebo Vás pálí žáha a současně řešíte problémy s imunitou. Snažíte se stravovat zdravě ale zdravotní potíže se Vám vrací zpět.

 

Seznam potravin, které se testují

Zelenina a luštěniny – brambora, brokolice, celer, cibule, cuketa, červená kapusta, červená řepa, chilli, kedlubna, lilek, mrkev, okurka, oliva, pórek, rajče, sladká paprika, sója, zelená fazole, zelený hrách, artyčok, bílé zelí, bob obecný, celer, cizrna, čínské zelí, čočka, dýně, fazole, chřest, kapusta kadeřavá, kapusta růžičková, květák, manglod, pastinák, růžičková kapusta, ředkev bílá, červená, špenát, tuřín

Ovoce – ananas, banán, citrón, hroznové víno/ rozinky, jablko, jahoda, kiwi, meruňka, nektarinka, pomeranč, třešeň, vodní meloun, avokádo, broskev, datle, fík, hruška, liči, mango, bluma, papája, švestka

Maso – hovězí, krůtí, kuřecí, skopové, vepřové, divočák, husa, jelen, daněk, kachna, kozí maso, králík, křepelka, pštrosí maso, srnčí, telecí, zajíc

Mléčné produkty kravské halloumi sýr, kefír, kravské mléko, mléko tepelně opracované, ricotta, syřidlo, zakysané mléčné výrobky

Mléčné produkty, mléko jiných živočichů – kobylí mléko, kozí mléko a sýr, ovčí mléko a sýr, velbloudí mléko

Ryby, mořské plody, měkkýši, korýši – losos, rak říční, okoun mořský, treska pestrá, tuňák, ančovičky, candát, hejk, kapr, makrela, mečoun, mořský jazyk, platýs, platýs (halibut), pražman zlatý, pstruh, sardinka, sépie, sleď, treska, treska skvrnitá, žralok

Obiloviny a škrob – ječmen, lepek, oves, pohanka, proso, pšenice, rýže, sladká kukuřice, špalda, žito, amarant, vlčí bob, fonio (Rosička útlá), kaštan, kamut (starobylá pšenice), maniok, maranta třtinová, quinoa (Merlík čilský), sladká brambora, svatojánský chléb, tapioka, teff (Milička habešská), jeruzalemský artyčok

Ořechy a semena – burský oříšek, dýňové semínko, kakaový bob, kešu, lískový oříšek, lněné semínko, mák, mandle, pistácie, sezamové semínko, slunečnicové semínko, vlašský ořech, kokosový ořech, makadamový oříšek, brazilský oříšek, piniový oříšek

Saláty – hlávkový salát, polníček, čekanka listová, čekanka obyčejná, červená salátová čekanka, ledový salát, rukola, římský salát, salát listový červený (salát lollo rosso)

Koření a bylinky – bazalka, červený pepř, česnek, hořčičné semínko, křen, muškátový oříšek, oregano, paprika, petržel, rozmarýn, skořice, tymián, vanilka, pažitka

Sladidla – med (směs), třtinový cukr

Potravinářské přísady – guarová mouka ( E412)Vejce – slepičí vejce, husí vejce, křepelčí vejce

Houby – žampion polní

Čaj – máta peprná

Kvasnice – pekařské/pivní kvasnice