90 potravin - základní test
Popis testu
Základní test 90 druhů potravin je vhodný pro ty, které trápí občasné trávicí potíže, pálení žáhy nebo bolesti břícha a nadýmání.
Díky tomuto testu také získáte všeobecný přehled často konzumovaných potravin.
Seznam potravin, které se testují
Zelenina a luštěniny – brambora, brokolice, celer kořen, červená řepa, červené zelí, chilli, cibule, cuketa, kedlubna, lilek, mrkev, okurka, rajčata, oliva, pórek, sladká paprika, sója, zelené fazole, zelený hrách
Ovoce – ananas, banán, citrón, hrozno, rozinky, jablko, jahoda, kiwi, meruňka, nektarinka, pomeranč, třešeň, vodní meloun
Maso – hovězí, skopové, vepřové, krůta, kuře
Mléčné produkty kravské – kravské mléko, syřidlo, zakysané mléčné výrobky (kravské)
Mléko jiných živočišných druhů – kozí mléko a sýr, ovčí mléko a sýr
Ryby, mořské plody, korýši – rak říční, losos, mořský okouník, treska pestrá, tuňák
Obiloviny obsahující lepek a škrob – ječmen, lepek, oves, pšenice, špalda, žito
Obiloviny bezlepkové a škrob – pohanka, jáhly, rýže, sladká kukuřice
Ořechy a semena – burský oříšek, dýňové semínko, kakaový bob, kešu, lískový oříšek, lněné semínko, mák, mandle, pistácie, sezamové semínko, slunečnicové semínko, vlašský ořech
Saláty – hlávkový salát, kozlíček polníček
Koření a bylinky – bazalka, černý pepř, česnek, hořčičné semínko, křen, muškátový oříšek, oregano, paprika, petržel, rozmarýn, skořice, tymián, vanilka
Sladidla – med, třtinový cukr
Potravinářské přísady – guarova mouka(E 412)
Vejce – slepičí vejce
Houby – žampion polní
Čaj, káva, tanin – máta peprná
Kvasnice – pekařské/pivní kvasnice