90 potravin - základní test

Popis testu

Základní test 90 druhů potravin je vhodný pro ty, které trápí občasné trávicí potíže, pálení žáhy nebo bolesti břícha a nadýmání. 

Díky tomuto testu také získáte všeobecný přehled často konzumovaných potravin.

 

Seznam potravin, které se testují

Zelenina a luštěniny – brambora, brokolice, celer kořen, červená řepa, červené zelí, chilli, cibule, cuketa, kedlubna, lilek, mrkev, okurka, rajčata, oliva, pórek, sladká paprika, sója, zelené fazole, zelený hrách

Ovoce – ananas, banán, citrón, hrozno, rozinky, jablko, jahoda, kiwi, meruňka, nektarinka, pomeranč, třešeň, vodní meloun

Maso – hovězí, skopové, vepřové, krůta, kuře

Mléčné produkty kravské – kravské mléko, syřidlo, zakysané mléčné výrobky (kravské)

Mléko jiných živočišných druhů – kozí mléko a sýr, ovčí mléko a sýr

Ryby, mořské plody, korýši – rak říční, losos, mořský okouník, treska pestrá, tuňák

Obiloviny obsahující lepek a škrob – ječmen, lepek, oves, pšenice, špalda, žito

Obiloviny bezlepkové a škrob – pohanka, jáhly, rýže, sladká kukuřice

Ořechy a semena – burský oříšek, dýňové semínko, kakaový bob, kešu, lískový oříšek, lněné semínko, mák, mandle, pistácie, sezamové semínko, slunečnicové semínko, vlašský ořech

Saláty – hlávkový salát, kozlíček polníček

Koření a bylinky – bazalka, černý pepř, česnek, hořčičné semínko, křen, muškátový oříšek, oregano, paprika, petržel, rozmarýn, skořice, tymián, vanilka

Sladidla – med, třtinový cukr

Potravinářské přísady – guarova mouka(E 412)

Vejce – slepičí vejce

Houby – žampion polní

Čaj, káva, tanin – máta peprná

Kvasnice – pekařské/pivní kvasnice