BALÍČEK PROFI (271 potravin + histamin DAO)
Popis testu
Test je ideální pro ty, kteří po konzumaci jídel nespecifické příznaky, jako například křeče v břiše, problémy s dýcháním, bušení srdce, změny krevního tlaku, migrény, oteklý jazyk nebo podobné potíže.
Test je založen na kvantitativním stanovení koncentrace jednoho enzymu (diaminooxidázy DAO).
Je vhodný pro ty, kteří stále řeší chronické potíže a zdravotní stav se nezlepšuje. Také pro ty, kteří usilují o změnu stravy a užívají doplňky stravy, ale zatím bez výsledku.
Tento test se doporučuje ženám.
Jedná se o nejkomplexnější laboratorní testování potravin, ovoce, zeleniny, doplňků stravy, enzymů, aditiv, bylin, koření a kvasinek.
Seznam potravin, které se testují
Zelenina a luštěniny – artyčok, bambusové výhonky, bílé zelí, brambora, brokolice, celer, červená řepa, červené zelí, chilli, chřest, cibule, čínské zelí, cuketa, dýně, fenykl, habanero chilli, japonské chilli, jutové listy, kapusta kadeřavá, kapusta růžičková, kudrnka, kedlubna, květák, lilek, mangold, cvikla, mrkev, okurka, oliva, pastyňák, pórek, okra, rajče, ředkev setá, růžičková kapusta, sladká paprika, špenát, tuřín, bob obecný, cizrna beraní, čočka, mungo fazole, soja, zelená fazole, zelený hrách
Ovoce – ananas, angrešt, banán, bluma, borůvka, broskev, brusinka, citron , fík, granátové jablko, grapefruit, guava, hrozno, rozinky, hruška, jablko, jahoda, kdoule, kiwi, klikva, limetka, liči, malina, mandarinka, mango, medový meloun, meruňka, nektarinka, opuncie, ostružina, papaya, pomeranč, rakytník, rebarbora, rybíz, švestka, třešeň, vodní meloun, datle, avokádo
Maso – hovězí, kozí, skopové, telecí, vepřové, husa, kachna, křepelka, krůta, kuře, pštrosí maso, divočák, jelen, daněk, králík, srnčí, zajíc
Mléčné produkty kravské – kefír, kravské mléko, mléko tepelně opracované, riccota, syřidlo kravské, zakysané mléčné výrobky
Mléčné produkty jiných živočišných druhů – kobylí mléko, kozí mléko a sýr, ovčí mléko a sýr, halloumi, velbloudí mléko
Ryby, mořské plody, měkkýši, krýši – ančovičky, candát, chňapal červený, chobotnice, ďas mořský, kanic, kapr, ledovka patagonská, losos, makrela, mečoun, mořský jazyk, mořský okouník, halibut, platýs velký, pražman zlatý, pstruh, sardinka, sleď, pangasius, treska, treska pestrá, treska skvrnitá, tuňák, úhoř, žralok, hřebenatka, sépie, slávka jedlá, ústřice, homar, kreveta, rak říční
Obiloviny a škrob, bezlepkové – amarant, fonio, jeruzalemský artičok, kaštan, maniok, maranta třtinová, quinoa, pohanka, jáhly, rýže, sladká brambora, sladká kukuřice, svatojánský chléb, tapioka, teff, vlčí bob
Obiloviny a škrob obsahující lepek – ječmen, starobylá pšenice, lepek, oves, pšenice, špalda, žito
Ořechy a semena – para ořech, burský oříšek, dýňové semínko, kakaový bob, kešu, kokosový ořech, lískový oříšek, lněné semínko, mák, makadamový oříšek, mandle, piniový oříšek, pistácie, sezamové semínko, slunečnicové semínko, vlašský ořech
Saláty – čekanka listová, čekanka obecná, červená salátová čekanka, hlávkový salát, kozlíček polníček, ledový salát, pampeliška, římský salát, rukola, salát lollo rosso
Koření a bylinky – anýz, bazalka, bobkový list, černý pepř, česnek, divoký česnek, hořčičné semínko, hřebíček, jalovec, kapary, kardamon, kerblík, kmín kořenný, kmín římský, kopr, koriandr, křen, levandule, libeček lékařský, majoránka, meduňka lékařská, muškátový oříšek, nové koření, oregano, paprika, pažitka, pepř bílý, petržel, řeřicha setá, rozmarýn, šafrán, šalvěj, saturejka, skořice, tymián, vanilka, vojtěška, zázvor,
Sladidla – agávový sirup, javorový sirup, med, třtinový cukr
Potravinářské přísady, zahušťovadlo, konzervační látky, barviva – agar – agar (E406), guarova mouka (E 412), karagenan (E407), pektin (E 440), tragant (E413), xanthan, kyselina benzoová (E211), kyselina sorbová (E200), kurkumin (E 100)
Vejce – husí, křepelčí, slepičí bílek, slepičí žloutek
Houby – hlíva ústřičná, hřib hnědý, hřib smrkový, liška obecná, shitaké, žampion polní
Čaje, káva a tanin – černý čaj, heřmánek, káv, kopřiva, máta peprná, rooibos, šípek, tanin, zelený čaj
Speciální – aloe vera, Aspergillus niger, kandovaná citronová kůra, listy vinné révy
Řasy – červená řasa – nori, spirulina
Kvasnice – pekařské a pivní kvasnice
Kandida